Lektoriranje

Lektoriranje je nujno potreben proces v komunikaciji vsakega podjetja. Ni pomembno, ali delate tiskovino, jumbo plakat, emailing, oglas ali interno glasilo – slaba slovnica in pravopisne napake lahko pri prejemniku pustijo zelo slab vtis. Lektoriranje bo odpravilo napake, izboljšalo stil pisanja in preprečilo tudi morebitne vsebinske napake.
 

Lektoriranje pri nas obsega več ravni: od osnovnega korigiranja to konkretnega posega v besedilo:

  • osnovno lektoriranje – korigiranje
  • natančno lektoriranje
  • lektoriranje s predlogi za izboljšanje besedila
  • kreativno lektoriranje
  • kreativno lektoriranje PLUS

 

1. Korigiranje oz. osnovno lektoriranje zajema osnovni pregled besedila, kjer se osredotočimo samo na pravopisne napake in zatipkane besede. Priporočamo ga izkušenim piscem, ki potrebujejo pomoč pri postavljanju vejic, rabi velikih začetnic, stičnosti ločil … sicer pa dobro obvladajo jezik in imajo izoblikovan slog pisanja.
 
2. Natančno lektoriranje zajema podroben pregled besedila. Poleg pravopisnega preverjanja popravimo še slovnične napake in slogovne pomanjkljivosti ter poskrbimo za celoten vtis besedila. Priporočamo ga vsem piscem, ki bodo svoj tekst objavili in niso profesionalci pisci.
 
3. Lektoriranje s predlogi za izboljšanje je namenjeno besedilom, ki potrebujejo natančno lektoriranje, zraven pa še nekaj idej za izboljšavo teksta. Ta vrsta lektoriranja je namenjena predvsem podjetjem, ki bi rada izboljšala prodajnost prepričljivost, sugestivnost svojih besedil, torej bi rada s pomočjo besed stranke prepričala v želeno dejanje.
 
4. Kreativno lektoriranje v vaše besedilo vplete novo vsebino. Sploh v spletni komunikaciji je pomembno, da je vaše besedilo oblikovano tako, da se enostavno bere in ne izgublja odvečne energije za nepomembne stvari. S kreativnim lektoriranjem besedilo dobi dodano vrednost
 
5. Kreativno lektoriranje PLUS v bistvu ni več lektoriranje, ampak kompletna redakcija besedila. Pri kreativnem lektoriranju PLUS iz osnovnega besedila naredimo popolno zgodbo, ki upošteva zakonitosti internetne komunikacije in popolnoma spremeni osnovno besedilo. Priporočamo ga podjetjem, ki imajo pripravljen vsaj določen del teksta, ki potrebuje predelavo in konkretno nadgradnjo.

Vprašajte:

  • love-bw
  • shoping-bw
  • dormeo-bw
  • hn-bw
  • rtvslo-bw

Iščete zanesljivega partnerja za pisanje besedil, pisanje člankov in ustvarjanje kreativnih marketinških sporočil? Agencija Linguete vam ponuja pisanje besedil za vse namene – pisanje SEO-člankov, pisanje besedil za spletne strani, oglase, direktno pošto, tiskovine itd. Za vas izvajamo vsebinski marketing, Facebook oglaševanje in vodenje Facebook strani.