Priprava e-novic

Zagotovo v svoj e-poštni predal prejemate t.i.e-newsletter/e-novice vsaj enega slovenskega ali tujega podjetja. Privlačna tekstovna in grafična vsebina: novice, članki, informacije o izdelkih, popusti, kode za popust za prejemnike časopisa … vse to so e-novice.

Kaj vse lahko ponujajo e-novice?

V e-novice lahko daste različne vsebine, ki so povezane z vašimi izdelki ali storitvami:

 • nasvetne članke: kako uporabljati posamezen izdelek
 • splošne članke: lahko vključujejo uporabo vašega izdelka ali so popolnoma splošni
 • predstavitve novih izdelkov
 • ponudbo za izdelke: popust, prodajne akcije …

Vsi ti članki in vsebine niso nikoli popolnoma predstavljeni v e-novicah, ampak prejemnik vidi samo prvi del, ostalo pa bo videl na vaši spletni strani. Na tak način na svojo stran privabite več bralcev, ki se lahko spremenijo v potencialne kupce.

Oblikovni del e-novic

Oblikovno e-novice ponavadi izgledajo enako kot celostna grafična podoba tega podjetja oz. vizualno posnema spletno stran podjetja. Priporočljivo je, da so e-novice vsaj nekaj časa oblikovno enak, saj se jih bralci navadijo.

Pošiljanje in obdelava podatkov

E-newsletter lahko pošiljate sami, običajno pa se pošiljajo preko nadzorovanega sistema, ki pošlje veliko količino emailov naenkrat, hkrati pa tak način pošiljanja prinaša možnost merjenje in analitike rezultatov.

Pri klasičnem oglaševanju oz. pri klasičnem čaopisu, brošuri ali katalogu oglaševalec/založnik ne more nikoli točno izvedeti, katere vsebine je bralec prebral, katere so pritegnile njegovo pozornost in kaj ga je/ni pripeljalo do nakupa. Pri e-novicah je to lažje, saj lahko s pomočjo moderne tehnologije natančno izmerimo, katere vsebine je bralec odprl in katere ne, katera vsebina ga je navedla h nakupu vašega izdelka itd.

E-novice: vse od ideje do bralca

Agencija Linguete za vas pripravi celotne e-novice:

 1. Pripravimo članke
 2. Oblikujemo vizualno podoba e-novic
 3. Pripravimo in obdelamo slikovno gradivo, ki ga lahko po želji pride fotografirat tudi naš fotograf
 4. Pripravimo banerje, privlačne gumbe, na katere klikajo bralci … skratka vso oblikovno gradivo
 5. Po želji jih namesto vas pošljemo in vam pripravimo natančno poročilo o uspešnosti posameznegih e-novic.

Ponudba velja tudi za delno pripravo: če bi radi vsebino pripravili sami, potrebujete pa dizajn in vodeno pošiljanje ali želite samo vsebino: pišite mi.

 

Vprašajte:

 • love-bw
 • shoping-bw
 • dormeo-bw
 • hn-bw
 • rtvslo-bw

Iščete zanesljivega partnerja za pisanje besedil, pisanje člankov in ustvarjanje kreativnih marketinških sporočil? Agencija Linguete vam ponuja pisanje besedil za vse namene – pisanje SEO-člankov, pisanje besedil za spletne strani, oglase, direktno pošto, tiskovine itd. Za vas izvajamo vsebinski marketing, Facebook oglaševanje in vodenje Facebook strani.